Verplichte vaccinaties nodig voor bedevaart Mekka

26-04-2018

Veel mensen bezoeken eind augustus Mekka voor de Hadj of Umrah. In Saoedi Arabie komen ziektes voor die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen zoals Hepatitis A en B en DTP Als u deze ziekten oploopt is dat niet alleen erg vervelend, maar het kan in sommige gevallen zelfs levensbedreigend zijn.        

 

De regering van Saudi-Arabië stelt de vaccinatie tegen meningitis (hersenvliesontsteking) verplicht voor alle pelgrims vanaf 2 jaar. Saudi-Arabië hanteert een beschermingsduur van 5 jaar. Maak hiervoor een afspraak bij Travel Clinic Vivre.

 

Voor pelgrims, wonend in Nederland, gelden de volgende adviezen. 

 

Verplichte vaccinaties:
Meningitis - hersenvliesontsteking (type A, C, W135 en Y): verplicht voor alle pelgrims vanaf 2 jaar. De bacterie is van mens op mens overdraagbaar.

 

Aanbevolen vaccinaties: 

Hepatitis A: Hepatitis A is een ziekte die u kunt krijgen door een virus. Door het hepatitis A-virus kunt u een ontsteking van de lever krijgen. Hepatitis A komt niet voor in Nederland. Hepatitis A wordt ook wel besmettelijke geelzucht genoemd.

 

Hepatitis B: Hepatitis B is een ontsteking van de lever die ontstaat door besmetting met het hepatitis B-virus. De overdracht kan plaatsvinden via bloedcontact.

 

DTP: Difterie, Tetanus en Polio. Deze vaccinatie beschermt 10 jaar. 

 

 

 

Advies op maat:
Tijdens het reizigersspreekuur bij Travel Clinic Vivre krijgt u een op maat gemaakt advies. Daarbij kijkt de reizigersverpleegkundige samen met u naar uw individuele situatie.Gaat u met een groep op vakantie en ontvangt u graag een groepsvoorlichting over uw vakantiebestemming, dan kan dat natuurlijk ook. Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze medewerkers.

 

Onze spreekuren zijn in Ede en Barneveld. U kunt bij ons overdag en 's avonds terecht.

 

Voor meer informatie m.b.t. de Hadj verwijzen wij u ook naar de website van het LCR www.lcr.nl.

 « naar nieuwsoverzicht

10-09-2018

Toegangstijden 10-09-2018

30-07-2018

Rabiesvaccin weer beschikbaar

16-07-2018

Hadj 2018: pelgrimstocht naar Mekka

Travel clinic Ooglidcorrectie